Voeding

raiko op de rugOnze ervaring is dat met name de Tervuerense herders niet de makkelijkste eters zijn… Dit is een van de redenen dat wij onze honden vers vlees voeren. Dit is immers de natuurlijkste vorm van voeren, hierop is het darmgestel van de hond gemaakt. Het bevat weinig "opvul stoffen" zodat het voedsel zoveel mogelijk verteerd en verbruikt wordt. Dit heeft als prettige bijkomstigheid: weinig poep en dat wat ze poepen is stevig en makkelijk op te ruimen. Daarnaast gebruiken ze minder water. Dit alles is ook nog eens ondersteunend tijdens het zindelijk maken.

Zoals gezegt geven wij complete vlees voeding, geen Barf. We zijn niet tegen Barf of brokken, maar wij vinden dit het makkelijkst. De puppen voeren wij vanaf ca. 3 weken direct vlees, geen periodes van pap of andere melk naast hun moeders melk. Ze krijgen verschillende smaken vlees. Drachtige honden en pups krijgen bij ons simpelweg meer vlees naar verhouding van hun lichaamsgewicht, farmfoodwaarbij wij wel letten op de kwaliteit en waardes van de eiwitten. In stress periodes wordt de maaltijd bijvoorbeeld aangevuld met schapenvet of zalmolie en extra vitamines en mineralen tijdens het zogen.Farm Food Fresh - Versvlees voor honden 380 Zijn de honden in de rui dan voeren wij vaker vlees in combinatie met vis zoals makreel. Zeker bij de Groenendaelers zie je dit direct terug in een prachtige glanzende, zwarte vacht. Overigens kan zalmolie bij de Groenendaeler een rode verkleuring in de vacht veroorzaken, hou daar rekening mee.

Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om vlees te voeren wennen wij de puppen aan brokjes vanaf een week of 6. Zo kun je als eigenaar zelf kiezen, maar ons advies en voorkeur blijft vers, compleet vlees. Onze puppen worden grootgebracht met Farmfood Fresh & geperste brok. FarmFood-HE-transparant http://www.farmfood.nl

Een Nederlands merk en een natuurlijk product waardoor veel problemen als huidirritaties en vachtproblemen worden voorkomen. Behalve brokken en vers vlees, levert Farm Food ook 100% natuurlijke en kwalitatief hoogwaardige kauwsnacks.